Sindicació

Què és? i per què serveix?

La sindicació és un sistema per compartir la informació, generalment noticies, entrades a blogs o novetats, i utilitzar-la en altres llocs web i programes. Això es fa mitjançant qualsevol dels formats RSS o Atom que trobareu disponibles en moltes pàgines web o en aquesta mateixa. La icona Icona sindicació ens ajuda a descobrir els llocs que disposen de la sindicació de continguts. Aquests documents, anomenats "RSS feeds", són llegits mitjançant un lector "RSS reader" anomenat agregador. Per poder llegir aquests formats podeu utilitzar el mateix navegador d'internet, algunes pàgines web específiques o instal·lar un programari al vostre ordinador.

 

Com funciona?

Tal com he comentat abans, primer es necessita un agregador RSS per poder llegir i administrar les noticies. Alguns navegadors web incorporen aquesta opció, però no tots. Podem trobar: Internet explorer a partir de la versió 7, Firefox a partir de la versió 2 o els gestors de correu electrònic Thunderbird o Opera. També existeixen alguns llocs webs, als quals us haureu de registrar si no ho heu fet, tot i que amb la nova legislació espanyola molt han deixat de donar servei. O podeu instal·lar un programari on llegireu les noticies sense necessitat de cap navegador d'internet. Els següents són una petita mostra dels que podeu trobar gratuïtament: GencatFeedReader o WinRSS.

Un cop haguem escollit el sistema per llegir les noticies, només falta clicar en un dels enllaços RSS o Atom que hi han a la web. En alguns casos s'afegirà automàticament (en el cas que el vostre navegador incorpori aquesta opció), i en d'altres, haureu de copiar la URL i afegir-la al programa que tingueu instal·lat o a la pàgina web que utilitzeu com a lector d'RSS. A partir d'aquest moment veureu les últimes noticies que s'hagin penjat sense necessitat d'accedir a la pàgina web.

 

En el següent document en pots trobat més informació:

Sindicació RSS Document PDF

Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.